Elkaar leren kennen

De afgelopen tijd heeft in het teken gestaan van elkaar ‘leren kennen’. Monica, die inmiddels Moon genoemd wordt, is erg bezig met het ontdekken van haar omgeving en alle mensen en dieren die zij tegenkomt. Ik ben ook volop bezig om Moon te leren kennen.  Moon blijkt een hele actieve hond te zijn die erg intens en expressief kan reageren. Zo laat ze heel vaak haar tanden zien als ze bang is voor andere honden maar ook in het spel trekt ze haar lip op.  Dit doet ze trouwens ook tijdens een blijde ontmoeting. Moon is momenteel 7-8 maanden en dat is te merken in haar hang om alles, maar dan ook alles wat los of vast zit mee te slepen en er eens flink aan te gaan knagen.

IMG_2754 IMG_2760

Zolang dit speeltjes zijn of haardhout is het allemaal te overzien maar we hebben haar ook al betrapt met een zonnebril (helaas stuk geknaagd), een mobiele telefoon, kussentjes, uggs, beha’s (absoluut favoriet), nagelvijlen, rieten stoelzittingen, tafelhoeken etc. etc. Uit ervaring weet ik dat deze fase gewoon over gaat dus nog even blik op oneindig en verstand op nul.

In tegenstelling tot Galgo Heidi is Moon dus heel actief in huis. Om haar energieniveau in de hand te houden ga ik elke dag met haar fietsen. De eerste keer vond ze de fiets doodeng maar inmiddels is ze helemaal gewend en vind ze het een feest om mee te mogen. Het positieve van meelopen met de fiets is dat ze zo bezig is dat ze vergeet om te letten op alles wat er op straat gebeurd. Moon is nog steeds erg alert als ze honden ziet en kan uit angst erg intens reageren. Deze week heeft ze echter ook voor het eerst gespeeld met een andere hond  buiten. Een kleine Corgi van 10 maanden. Hij kwam doelbewust op haar af en ik dacht meteen ‘help, die hond gaat ze eng vinden.’ Maar Moon verbaasde me enorm door de spelhouding aan te nemen te kwispelen en vervolgens lekker te gaan stoeien met de hond.  Ik ben super blij met deze ontwikkeling en voorzie dat Moon langzaam maar zeker gaat wennen en een stabiele zelfzekere hond gaat worden.